Passerordning

Der er to pasningsordninger og klubben "Stoppestedet" på skolen, og alle er baseret på udeliv. Bålet er ofte tændt, og der tilberedes snobrød, pandekager og pastasuppe over åben ild. Alt efter årstiden bliver der snittet, spillet bold, syet, kørt på rulleskøjter, leget ”hest”, ”røver og politi” og mange, mange andre lege.

Lillepasser

Lillepasseren er skolens pasningsordning for børnehaveklassen og 1. klasse. Lillepasseren holder til i det samme område som børnehaveklassen, og det giver stor tryghed for børnene at være i de samme omgivelser. Klokken 12 bliver 1. klasse hentet af passerpersonalet, og i samlet flok går børnene fra 1. klasse til børnehaveklassen, og så glider hverdagen over i den rytme, der er i passer-hverdagen.

Efter en lang skoledag trænger børnene ofte til pause/udånding, og her er der rig mulighed for fri leg i pasningsordningen. Dagen er fuld af kreative aktiviteter som håndarbejde, snitning, madlavning, boldspil, lege, rengøring, oprydning og havearbejde, som børnene deltager i. Vi ligger vægt på faste og stabile voksne, der er forbilleder for børnene. Børnene efterligner deres forbilleder, og en aktiv og inspirerende voksen, er et spændende og godt forbillede.

Der bliver serveret et lille let måltid om eftermiddagen, hvor vi alle samles, spiser og hygger sammen imens der fortælles en lille historie. Vi begynder og slutter altid med et madvers, hvor vi takker, solen, månen og stjernerne for maden på vort bord. Derefter begynder den frie leg og aktiviteterne igen. Vi lægger vægt på at servere et måltid, som er sundt og nærende for børnene. Maden er altid økologisk, vi spiser ikke meget sukker, måske en enkelt honning- eller syltetøjsmad, men derudover er maden vegetarisk og med tanke på børnenes helbred.

I Lillepasser holder vi den røde tråd og den antroposofiske tankegang, som vi har på skolen. Vi taler pænt til hinanden og behandler hinanden pænt. Vi giver hinanden hånden, når vi mødes og siger pænt goddag og farvel, når dagen slutter. Vi har naturlegetøj og naturmaterialer i god kvalitet. Vi er ude hver dag hele året, og det er vigtigt, at børnene får praktisk udendørstøj med og ekstra skiftetøj. Med det rette tøj er børnene glade og rødkindede efter en lang ude-dag.

Hvis antallet af tilmeldinger er højt nok (minimum 15 børn pr. uge) så tilbyder vi Sommerpasser i skoleferiens to første uger. Her slår vi Lille- og Storepasser sammen og tilbringer to skønne uger med hinanden på børnehaveklassens område. Vi tager på udflugt til stranden og sørger for, at Sommerpasser er ren ferieafslapning og hygge. Information om tilmelding til Sommerpasser udsendes særskilt til hver enkelt familie.

Storepasser

Storepasseren er for eleverne i 2. og 3. klasse. Alt afhængigt af deres skoleskema ankommer de til vores grønne bygninger mellem 12 og 14.

Vi opholder os først og fremmest ude og hygger. Vi snitter i træ, fletter, spiller spil, tegner og leger forskellige boldspil. Børnene må bevæge sig på hele skolens område og de to legepladser. Efter at have gået i Lillepasser oplever de en frihed ved at kunne lege på et større område.

De voksne er ude sammen med børnene. Vi ligger vægt på faste og stabile voksne, der er forbilleder for børnene. Børnene efterligner deres forbilleder, og en aktiv og inspirerende voksen, er et spændende og godt forbillede. I løbet af eftermiddagen får vi et let eftermiddagsmåltid, det kan være friskbagte boller eller frugt. Vi tager ofte vores bålfade i brug og rister snobrød eller tilbereder anden spændende bålmad med skvalderkål og andre spændende ingredienser.

Den mad, vi serverer, er økologisk og vegetarisk. Vi begynder og slutter altid måltidet med et madvers, hvor vi takker, solen, månen og stjernerne for maden på vort bord. Derefter begynder den frie leg og aktiviteterne igen. I Storepasser holder vi den røde tråd og den antroposofiske tankegang, som vi har på skolen. Vi taler pænt til hinanden og behandler hinanden pænt. Vi giver hinanden hånden, når vi mødes og siger pænt goddag og farvel, når dagen slutter. Børnene i Storepasser går til musikundervisning eller eftermiddagsgymnastik. Vi hjælper børnene med at komme af sted til undervisningen på vores skole eller på Musikskolen. Nogle kommer tilbage igen, andre går hjem derefter.